Selma in Argentinië, Paraguay, Uruguay (2006)

Welkom op mijn reisblog over Argentinië, Paraguay en Uruguay in Zuid-Amerika. Hier volgen persoonlijke impressies van deze buurlanden, die ik met openbaar vervoer doorkruiste. Een deel van mijn avonturen staat in de door mij samengestelde landenreeksuitgave TE GAST IN Argentinië van Uitgeverij Informatie Verre Reizen (juni 2007, ISBN 978-90-76888-73-6).

zondag 26 november 2006

Slenteren of gokken?

Op deze bewolkte en winderige zondag bevind ik mij in het Argentijnse Tigre, op nog geen uur reizen van metropool Buenos Aires. Dit stadje ligt in een uitgestrekt deltagebied en is vertrekpunt van tientallen lanchas (watertaxi's) en een paar catamarans naar de kleine, deels onbewoonde eilandjes en zijstromen van de Río Tigre en Río de la Plata.
Veel Argentijnen komen hier hun weekend vieren in romantische vakantiehuisjes op palen.

Gisteren heb ik al een voorproefje gehad van dit populaire wateravontuur toen ik vanuit Carmelo het prettige Uruguay achter mij liet. Tijdens de grensoverschrijdende boottocht en zonsondergang deelde ik een blikje bier met een werkloze actrice van 25 en een Uruguyaans/Braziliaanse Don Juan van rond de zestig. En hebben we hartelijk gelachen om de universele dingen des levens.

Veel groetjes van Selma



Behalve een boottocht over het water of bezoek aan de Mercado des Frutos (waar van alles te koop is, maar bijzonder weinig fruit) is het plaatselijke casino ook erg in trek, heb ik inmiddels gemerkt.


Posted by Picasa