Selma in Argentinië, Paraguay, Uruguay (2006)

Welkom op mijn reisblog over Argentinië, Paraguay en Uruguay in Zuid-Amerika. Hier volgen persoonlijke impressies van deze buurlanden, die ik met openbaar vervoer doorkruiste. Een deel van mijn avonturen staat in de door mij samengestelde landenreeksuitgave TE GAST IN Argentinië van Uitgeverij Informatie Verre Reizen (juni 2007, ISBN 978-90-76888-73-6).

zondag 15 oktober 2006

Primavera en Buenos Aires

Interessant: Museo Evita vol herinneringen aan deze power woman, die op de schimmige film- en geluidsopnamen uit de jaren veertig en vijftig akelig veel wegheeft van meneer Hitler. Hele volksdrommen op Plaza de Mayo raken zichtbaar in vervoering als zij hen op vlammende wijze toespreekt. En dat alles in dienst van haar marido Juan Perón.

'Eventjes' de Avenida del Libertador oversteken. Terwijl ik halverwege een foto maak, springt het voetgangerslicht alweer op rood. Rennen!

Had Nederland maar zo'n kleurrijk wagenpark.

Paard en heldhaftige skater op Plaza Italia, waar de bloesem me eraan herinnert dat het hier lente is.


Moe maar voldaan trek ik me terug op mijn kamertje met krakende zitkuillen (rechter- en linkerbed). Maradona is met mij als ik een glaasje wijn drink en naar een nieuw cd'tje luister. La vida es bonita!