Selma in Argentinië, Paraguay, Uruguay (2006)

Welkom op mijn reisblog over Argentinië, Paraguay en Uruguay in Zuid-Amerika. Hier volgen persoonlijke impressies van deze buurlanden, die ik met openbaar vervoer doorkruiste. Een deel van mijn avonturen staat in de door mij samengestelde landenreeksuitgave TE GAST IN Argentinië van Uitgeverij Informatie Verre Reizen (juni 2007, ISBN 978-90-76888-73-6).

woensdag 1 november 2006

Vooruitblik

Overmorgen op Allerheiligen (2 november) ben ik jarig! Het leek mij aardig - doe eens gek - om deze historische mijlpaal te vieren in de Tren a las Nubes (trein naar de wolken), een van de hoogste spoorwegtrajecten ter wereld met spectaculaire vergezichten en een rit over het Polvorilla-viaduct op 4220 meter hoogte. Slik…
Aangezien de trein momenteel wordt gerenoveerd en pas in januari 2007 weer gaat rijden, heb ik als alternatief een tweedaagse busexcursie geboekt naar het altiplano van Argentinië! Zo ga ik morgen alsnog naar de plek waar dit enge 224 meter lange viaduct in de lucht hangt. Na een bezoek aan grensstadje San Antonio de los Cobres (3773 meter) rijden we verder langs zoutmeren (Salinas Grandes, 3440 meter), valleien, kloven, gekleurde bergen, Indiaanse dorpjes en overnachten we in het plaatsje Maimará. What a way to grow older!
Donderdagavond kom ik terug in Salta (met mijn eerste hoogteziekte-aanval achter de rug?) en zal ik vermoedelijk popelen om nieuwe plaatjes te publiceren.

Nog iets leuks: straks om 21 uur ga ik eten met Josina en haar vriend. Beiden zijn cultureel antropoloog, en Josina bestudeert de hedendaagse gauchos en het ruraal toerisme in de provincie Salta. Over het eerste onderwerp zal zij iets schrijven voor het te gast in Argentinië-boekje.

Doeiihoeiiiiiii,

Groetjes van Selma
Posted by Picasa

How interesting

Klaar voor een nieuwe serie onverwachtse doch verrekte interessante inkijkjes? Dit keer geen damestoiletten, maar het interieur en dak van het Centro de Cultura América.


Dit deel is gerestaureerd:

Het keukentje naast het personeelstrappenhuis klaarblijkelijk niet:


En hier valt ook nog wel wat op te knappen:

Posted by Picasa