Selma in Argentinië, Paraguay, Uruguay (2006)

Welkom op mijn reisblog over Argentinië, Paraguay en Uruguay in Zuid-Amerika. Hier volgen persoonlijke impressies van deze buurlanden, die ik met openbaar vervoer doorkruiste. Een deel van mijn avonturen staat in de door mij samengestelde landenreeksuitgave TE GAST IN Argentinië van Uitgeverij Informatie Verre Reizen (juni 2007, ISBN 978-90-76888-73-6).

woensdag 18 oktober 2006

Haha, welterusten!


Dat smaakte goed!
Posted by Picasa

Constitución en San Telmo


Vanmorgen heb ik mijn b&b in Palermo Viejo verruild voor het trendy Youkali Hotel, genoemd naar een composities van Kurt Weill. Ik dacht dat het in de oude wijk San Telmo lag, maar het hoort bij Constitución, ' a run-down barrio that most portenos prefer to avoid', volgens mijn Time Out Guide. Stomme paniekzaaiende reisgids! Meteen bij aankomst zag ik dat de buurt me erg aanspreekt, juist vanwege de zichtbare mix van verschillende culturen en minder upscale winkels. In plaats hiervan mooie oude gebouwen om je vingers bij af te likken en een Zuid-Amerikaanse sfeer.


Al lopend naar en door San Telmo kom ik langs kleurrijke supermarktjes en ontelbare antiek- en telecomwinkels. Ook gluur ik even binnen bij een dansschool en tangoschilderijen-expositie. Om een riem van 5 pesos (iets meer dan 1 euro) te kunnen kopen, moet ik mijn briefje van 100 pesos eerst zien te wisselen. Goed excuus om in het aangrenzende muziekzaakje een dubbel-cd van tangoheld Carlos Gardel aan te schaffen (30 pesos, ook niet echt duur voor Hollandse begrippen).


Parque Lezama is het eindpunt van mijn wandeling. Deze heren zitten hier vast elke dag te schaken. Ik verdiep me even later in de nationale helden en hun daden in Museo Historico Nacional aan de rand van het park.


Het bewijs dat ik echt wel aan avondeten doe: een beker fruitsalade van het supermarktje tegenover mijn nieuwe onderkomen. Maar het wordt nog beter: terwijl ik dit typ, zit ik in het hotelrestaurant te wachten op mijn cordero en salsa de yoghurt, menta y kren con lentejas rojas en philo y remolachas! Romantisch met m'n laptop voor m'n neus en als enige gast. Want de keuken gaat eigenlijk om 21 uur open en het is nu 'pas' acht uur 's avonds.
Posted by Picasa