Selma in Argentinië, Paraguay, Uruguay (2006)

Welkom op mijn reisblog over Argentinië, Paraguay en Uruguay in Zuid-Amerika. Hier volgen persoonlijke impressies van deze buurlanden, die ik met openbaar vervoer doorkruiste. Een deel van mijn avonturen staat in de door mij samengestelde landenreeksuitgave TE GAST IN Argentinië van Uitgeverij Informatie Verre Reizen (juni 2007, ISBN 978-90-76888-73-6).

dinsdag 31 oktober 2006

Salta la Linda

Het mooie Salta is een van de eerste steden van het land, gebouwd tussen 1560 en 1590. De hoofdstad van de gelijknamige provincie (dit lijkt de rode draad van mijn reisroute te worden) ligt 1600 kilometer ten noordwesten van Buenos Aires en was vroeger een belangrijke stopplaats voor handelaren en reizigers op weg naar Bolivia en Peru.
Ik heb inmiddels al aardig wat koloniale architectuur gezien. En in Museo Histórico del Norte ook sporen uit een verder verleden, toen deze regio - die grenst aan Chili en Bolivia - uitsluitend werd bewoond door Calchaqui-indianen. In 1542 kwamen vanuit Bolivia de eerste Spanjaarden naar Argentinië, op zoek naar zilver.

Hieronder zie je de opvallende Iglesia de San Francisco.


Interieur van de kathedraal, die is gebouwd van 1858 tot 1882 en door 3 Italiaanse architecten speciaal werd ontworpen voor het driehonderdjarig bestaan van de stad:



Posted by Picasa