Selma in Argentinië, Paraguay, Uruguay (2006)

Welkom op mijn reisblog over Argentinië, Paraguay en Uruguay in Zuid-Amerika. Hier volgen persoonlijke impressies van deze buurlanden, die ik met openbaar vervoer doorkruiste. Een deel van mijn avonturen staat in de door mij samengestelde landenreeksuitgave TE GAST IN Argentinië van Uitgeverij Informatie Verre Reizen (juni 2007, ISBN 978-90-76888-73-6).

maandag 16 oktober 2006

La Bombonera

Club Atletico Boca Juniors is alomaanwezig in La Boca. Maradona groeide op in deze volkswijk en wordt er nog steeds vereerd als een held. De geelbvlauwe clubvlaggen wapperen aan voorgevels en balkons, winkels puilen uit met souvenirs en op straat loopt jong en oud in voetbaltenue.




Muurschildering op weg naar La Bombonera, het stadion van Club Atletico Boca Juniors. Ik arriveer hier om 16 uur en 2 uur later begint een thuiswedstrijd tegen een team uit 'de provincie'. De politie plaatst schermen op straat om de fans van beide teams uit elkaar te houden. Time to leave...


Twee jonge fans. De jongen links komt uit het hoge noorden (Salta) en logeert 2 weken bij zijn vriend.

Daar istie weer!

Posted by Picasa

La Boca: let's tango!

La Boca: vergane glorie aan de rivier (Riachuelo), waar tot aan het eind van de 19e eeuw alle immigranten verplicht aan land kwamen. Toen de havenactiviteiten zich verplaatsten naar Puerto Madero sloeg het verval toe. De Argentijnse schilder Benito Quinquela Martín (1890-1977) heeft geprobeerd de buurt op te vrolijken met muurschilderingen. En nog steeds zijn er diverse buurtprojecten om de armoede en verloedering tegen te gaan. Toeristen komen hoofdzakelijk voor Caminito, een bontgekleurd straatje dat nu wel erg dicht in de buurt komt van een kermisattractie. Evenals de omringende straten. Zo heb ik zondag met eigen ogen kunnen aanschouwen.



De deskundigen zijn er niet helemaal uit of de tango hier of in de wijk San Telmo is ontstaan. Maar tourists love it, dus zie ik her en der dansers zwieren, soms zelfs begeleid door live zang.


Een moment van rust en een prachtig uitzicht vanaf het dak van Fundación Proa. Dit hedendaagse kunstcentrum zit in een gerenoveerd 'waterfront mansion' (hoe vertaal je dit?). Ik zag er een fototentoonstelling over 'de rivier en de stad'. Ging ook even helemaal uit m'n dak op de dakterrassen met beeldentuin van Museo de Bellas Artes de La Boca. Zo gaaf om van bovenaf een blik te kunnen werpen op de omgeving!!!

Caminito: om de zoveel uur dendert hier een brass-band doorheen.

Posted by Picasa