Selma in Argentinië, Paraguay, Uruguay (2006)

Welkom op mijn reisblog over Argentinië, Paraguay en Uruguay in Zuid-Amerika. Hier volgen persoonlijke impressies van deze buurlanden, die ik met openbaar vervoer doorkruiste. Een deel van mijn avonturen staat in de door mij samengestelde landenreeksuitgave TE GAST IN Argentinië van Uitgeverij Informatie Verre Reizen (juni 2007, ISBN 978-90-76888-73-6).

dinsdag 17 oktober 2006

Zonnebrand-alarm


Oh oh, wat valt het leven me toch zwaar hier. Zonneschijn, frisgroene bomen, mensen begluren, musea bezoeken en fotootjes maken... Even alle gekheid op een stokje: ik mis jullie - en bepaalde personen in het bijzonder - best een beetje (veel), maar het is wel een kick om helemaal zelf te kunnen bepalen hoe mijn dag er uitziet, elke willekeurige straat in te lopen en zomaar een stadsbus naar een andere wijk te nemen. Zoals ik gisteren bij Retiro uitkwam en m'n ogen uitkeek op en rondom Plaza San MartIn. Indrukwekkende gebouwen omringen dit stadspark en -plein. Vanwege het mooie lenteweer en het feit dat het gisteren een nationale feestdag was, zag ik ontelbaar veel mensen in het gras zitten & liggen & genieten.

Edificio Kavanagh: art deco uit 1935. Destijds was het met zijn 120 meter het hoogste gebouw in Zuid-Amerika.


Monumento al Libertador General San MartIn uit 1862. Deze meneer leidde met succes de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Spaanse koloniale overheersers en wordt bijna twee eeuwen later nog intens aanbeden.

Hieronder ben ik alweer bijna 'thuis'. Nog even genieten van alle zonaanbidders - jong en oud, sexy en uitgezakt, ontbloot of gekleed, al dan niet zippend aan een mate - in de Jardín Botánico Carlos Thays. Deze botanische tuin heeft een merkwaardige populatie zwerfkatten, echt tientallen exemplaren!

Posted by Picasa

Cementerio de la Recoleta

Deze wereldberoemde necropolis opende in 1822 en puilt inmiddels uit van de mausoleums met resten van honderden illustere Argentijnen. Sommige graftombes zijn zo in verval geraakt dat ze op instorten staan.



Een van de generaals die in 1876 zijn beste beentje heeft voorgezet bij het verjagen en uitmoorden van tienduizenden indianen. Deze oorspronkelijke bewoners namen immers kostbare landbouwgrond in waar voortaan koeien en schapen zouden grazen...

Posted by Picasa
Mooie doorkijkjes naar de omringende flatgebouwen.